Sügavkülmutatud kook ning valmis pannkoogi taignasegu

Poodidesse on tekkinud arvestatav valik sügavkülmutatud kodu- ja välismaiseid kooke. Seoses nende kookidega on mind pikka aega vaevanud mitmeid küsimused - no milliseid need ikkagi on? Kuidas nad peale sulatamist välja näevad ning kuidas maitsevad??

Aga noh, võtsin aega ja mõtlesin ja kaalusin. Päris kaua läks aega, enne kui ma selle koogi lõpuks ostetud sain :D. Ostsin Laima meekoogi, see oli soodushinnaga. Mõistusehääl mu peas ei lubanud kallimat osta, sest olgem ausad, olin üsna skeptiline.

Karp oli tore ja mugav, sangaga ja puha. Sulamine võttis aega 2-3 tundi. No ja siis see valmis proovimiseks oligi.

Mulle tundub, et külmutamine koogi välimusele suurt liiga ei olnud teinud. Välimus oligi selline nagu see oli. Ka maitse minust selle koogi fänni ei teinud, kuid ka see, mis mulle selle koogi maitse juures ei meeldinud, ei olnud tõenäoliselt samuti külmutamise süü.

Kokkuvõtteks, kuigi tundub, et külmutamine koogi välimusele ja maitsele suurt halba polnud teinud, siis arvan siiski, et mina nende sügavkülmutatud kookide sihtgrupp ei ole. Selle 2-3 tunniga, mis koogi sulamise peale aega kulub, jõuab vabalt ka ise mõne mõnusa koogi küpsetada või kui
küpsetamine ei meeldi, siis jõuab selle ajaga koogi ilmselt ka osta, kui just kuskil väga asustusest väljas ei ela. Pealegi, on mu sügavkülmik nii paksult täis igasugu marju ja toormoose, et sinna ei mahu ka ükski sügavkülmutatud kook :P.
Vähemalt on nüüd mu uudishimu sügavkülmutatud kookide osas rahuldatud. Siit blogist, Little lady cakes, leiate ka mõned DO and DONT soovitused, mida silmas pidada kui plaanite mõnda enda valmistatud kooki külmutada.



Teine valmistoode, mille vastu mul huvi tekkis, oli valmis pannkoogi taigen, mis jäi mulle silma Selveris munaletis. Tegu on laktoosi ja gluteeni (teravilja valk, mida leidub nisus, odras, rukkis, speltas ja kaeras) vaba tootega. Nisujahu asemel on kasutatud riisijahu.
 
Tooteinfo järgi õli pannile lisama justkui ei peaks, kuid ma natuke lisasin, sest muidu tundus, et kook jääb ikkagi panni külge kinni. Võib-olla oli asi mu pannis, üldse ei välista. Taigen on valmis kohe kuumale pannile kallamiseks. Ainult, et pudelit peaks enne korralikult raputama.
 
See, et nisujahu asemel oli kasutatud riisijahu, maitse puhul ei häirinud ega võõristust ei tekitanud. Küll aga häiris see, et taignal oli väga tugev muna maitse. Kellel on huvi ning vajadus just gluteeni ning laktoosi vaba pannkoogi järele, proovige ära.
 
 
 
 








 

Kommentaarid