Paljud meist, kellele ema või vanaema oma salajast ahjukartulite retsepti pärandanud ei ole, on ilmselt mingil hetkel olnud selle enda jaoks õige ahjukartulite retsepti otsingul. Nii ka mina, olen proovinud mõnusate ahjukartulite valmistamist nii ühel kui ka teisel viisil, kuni lõpuks..
Kartulid tunduvad midagi nii eestlaslikku, ometi on kartul pärit üllatus-üllatus Lõuna-Ameerikast. Hispaanlased avastasid Lõuna-Ameerikast kartuli 16. sajandil ning võtsid need ka koju, Euroopasse, kaasa. No ja nii see läks..
Pühapäev kuidagi on selline päev, et tekib tunne, et peaks sööma pannkooke või omletti või küpsetama kooki või.. tegema ahjukartuleid. Mõnusate ahjukartulite valmistamiseks ei ole tegelikult suurt midagi vaja, peale kartulite muidugi. Meie peres lähevad koos kartulitega enamasti ahju ka porgandid, sest üks mõnus pruun ahjuporgand on samuti väga maitsev. Porgandid pärinevad algselt muide Iraani ja Afganistani aladelt.
MIDA TULEB TEHA: Peale porgandite ja kartulite koorimist, lõikan ma need parajateks tükkideks. Paras tükk tähendab seda, et keskmise kartuli lõikan neljaks, suurema kartuli kuueks. Porgandid lõikan juppideks ning paksemad jupid pooleks. Seejärel panen ma kartulid ja porgandid potti keema. Keeta oleks hea neid umbes 5 minutit. Peale seda, tuleb kartulid-porgandid kurnata ning potti mitu korda raputada. Seejärel tuleb kartulid-porgandid panna ahjuvormi ning kallata peale veidi oliivõli (või lisada (pardi)rasva).
No ja ega siis enam muud olegi kui ahju, 220 kraadi juurde küpsema! Küpsema peab u. pool tundi, eks oleneb ahjust ka ja valmis ongi! Mina olen oma lemmik ahjukartulid leidnud. Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar