Lõheseljanka

Esimest korda mõnusat lõheseljankat sõin Tallinnas Mamo's. Eriti meeldejäävad olid supis olnud kapparid, mis muutsid supi eriti mõnusaks ning sobisid kalaga suurepäraselt.

Vikipeedia andmeil on seljanka paks liha-, kala- või seenesupp, mida on tugevasti vürtsitatud ja kuhu võib olla lisatud sibulaid, hapukurke ja tomatipüreed. Seljanka on Vene rahvustoit.

Peale Mamo elamust, otsustasin, et proovin ka lõheseljankat teha ning selline see saigi:

Koostis (kogus 4-le):
  • 2 pakki kuumsuitsu lõheribisid
  • väike purk kappareid
  • paar kartulit
  • sibulat
  • paar loorberit
  • väike tomatipasta või purk purustatud tomateid
  • sidrunipipart, soola, tüümiani
  • marineeritud kurki ja selle vedelikku
  • vett
Kasutan selle supi jaoks just kuumsuitsu lõheribisid, nendega vaid veidi nokitsemast ja mõnus maitsev ports kala supiks olemas. Ei ole ka väga kulukas.


Ega suurt tööd selle supiga ei olegi kui vaid kala puhastada, lõigata veidi sibulat ning koorida ja lõigata veidi kartulit ning ka marineeritud kurki.
Edasise töö teeb juba ära mõnus kaane all podisemine. Lisaks veele lisan ka veidi marineeritud kurgi vedelikku ning kala lisan supile veidi hiljem kui muu. Kartulit ei pea tingimata kasutama, võib ka ilma kartulita või hoopis koos kartuli ja porgandiga. Ehk ka veidi sellerit? Laske aga fantaasial lennata, kuidas teile tundub, et saaks hea. Selline on minu versioon.

Bon appetit!




Kommentaarid