Kiire ja tegus pühade aeg on märkamatult mööda saanud ning aeg vaikselt tagasi pöörduda tavapäraste tegevuste juurde. Eks ole seoses uue aasta saabumisega ka endale kõiksugu lubadusi antud, nii mõnigi neist seotud ka toidutegemise ja Väikse Panda blogiga. Uuel aastal uue hooga nagu öeldakse, eks näeme.
Krõbedate kaneelikringlite retsepti leidsin ühest Selveri mingit sorti jõuluajakirjast, mis mulle (ning ilmselt ka paljudele teistele) postkasti potsatas.
Vajalikud komponendid:
- lehttaigen
- kaneel
- suhkur
Komponente on vähe, retsept lihtne, tulemus ilus ja maitsev - ideaalne kooslus! Lehttaigna võib loomulikult ka ise teha, kuid kui soovite tõesti kiirelt ja lihtsalt valmis saada, siis soovitan ikkagi valmis taigna kasuks otsustada. Kaneelikringlite valmistamiseks sobib kõige paremini lehttaigen, mis on ühe terve lehena ehk mitte siis see väiksemate plaatidega variant. Väga hästi sobib näiteks Eesti Pagari lehttaigen.
Alustuseks tuleb valmistada suhkru ja kaneeli segu - umbes 3 dl suhkrut ja 2 tl kaneeli näiteks. Täpsed kogused olenevalt siis sellest kui magus ja kui kaneeline teile meeldib. Ma ei ole ise küll veel proovinud, kuid arvan, et ka natuke kardemoni sobiks sellesse segusse väga hästi. Kaneeli-suhkrusegu tuleb määrida laiali laotatud lehttaignale.
Alustuseks tuleb valmistada suhkru ja kaneeli segu - umbes 3 dl suhkrut ja 2 tl kaneeli näiteks. Täpsed kogused olenevalt siis sellest kui magus ja kui kaneeline teile meeldib. Ma ei ole ise küll veel proovinud, kuid arvan, et ka natuke kardemoni sobiks sellesse segusse väga hästi. Kaneeli-suhkrusegu tuleb määrida laiali laotatud lehttaignale.
Seejärel tuleb tainas mõlemast otsast keskele kokku rullida. Rullima peaks üsna tihkelt ja tugevalt. All oleval pildil on rullitud natuke ehk liiga "lõdvalt".
Peale keskele kokku rullimist ei olegi enam midagi muud kui suurest rullist parajad kaneelikringlid välja lõigata. Peale kringlite välja lõikamist on ka veel võimalik neid korrigeerida ehk siis veidi tugevamini kokku rullida (juhul kui selleks on vajadust).
Kui suhkrukaneelisegu on veel veidi üle jäänud võib selle kringlitele peale raputada. Kuna kringlid ahjus veidi kerkivad, siis tuleks nende vahele ruumi jätta, et need üheks suureks kringliks kõik kokku ei küpseks. Nüüd ei olegi enam muud midagi kui kringlid ahju - 220 kraadi ja umbes 10-12 minutit kuni kringlid on kaunid krõpsud ja kuldpruunid!
Nagu näete, siis minu kringlid küpsesid natukene kokku, kuid sellest ei ole midagi, neid on kerge üksteisest eraldada, kui muidu ei saa, siis on noast abi!
Bon Appetit!
Kommentaarid
Postita kommentaar