Sügiseti enamasti on palju õunu. Alguses on õunavaimustus suur, ohh.. saab teha õunaplaadikooki, õunakohupiimakooki, õunamoosi, õuna-virsikumoosi, ahjuõunu jne... siis mingil hetkel hakkab vaimustus vaibuma, sest kõik on juba tehtud ja ega seda kooki vist iga nädalavahetus päris kasulik süüa ka ei ole. Aga sul on ikka veel õunu.. no mida võiks küll teha?!
Selle magustoidu nimi ütleb nüüd küll kõik selle komponendid ära :D ainult neli neid ongi. Kui ma laps olin, siis mu ema valmistas seda sageli ja ikka on kuidagi nii, et mingid retseptid jäävad sinuga igaveseks.
Retsept on väga lihtne! Kõige olulisem komponent on õunad, neid oleks tarvis viiludena täpselt nii palju, et neid koogivorm või ahjuvorm täis saaks. Lisaks on vaja veidi võid, riivsaia ja suhkrut. Idee on väga lihtne. Pane vormi kiht õunu, kihile peale raputa riivsaia ja suhkrut.
Seejärel lisa uus kiht õunu ning jälle sellele peale riivsaia ja suhkrut. Olenevalt vormi sügavusest mahub erinev arv kihte, aga kihtide arv nüüd nii oluline ei olegi, mida sügavam ja suurem vorm, seda enam hea maiust! Lõpuks kõige viimase õunte kihi peale panen lisaks suhkrule ja riivsaiale ka võid.
Ülejäänu teeb ahi, 180 kraadi ning umbes 20-25 minutiga. Eriti maitsev on siis kui magustoitu süüa soojalt ning näiteks sinna peale panna ka veidi täiesti tavalist vaniljejäätist ;) Njom.
Kommentaarid
Postita kommentaar